Sütési receptek

A legegyszerűbb vajas sajttorta recept

Az összetevők a következők:

Krémsajt: 150 g
Vaj: 250 g
Cukor: 170 g
Tojás: 4db
Liszt: 230 g
Tej: 40g
Sütőpor: 4g
Só: 1g

Lépések

Ha nem szeretsz képeket, szövegeket olvasni, akkor ugorj a cikk végére és nézd meg a készítő videót!

Először lágyítsa meg a vajat előre, amíg a vajat könnyen le lehet nyomni. Ezután elektromos habverővel verjük fel a vajat, hogy habos legyen.

Adjunk hozzá sót és cukrot. A porcukor kifröccsenésének elkerülése érdekében habverővel kissé elkeverheti, majd nagy sebességgel verheti.

Adjuk hozzá a krémsajtot, és habverővel alaposan keverjük össze.

Ezután részletekben adjuk hozzá a tojásokat, minden alkalommal a tojás hozzáadása után habverővel keverjük össze, végül jól keverjük össze, hogy összeolvadjon.

 

A lisztet és a sütőport a tálba szitáljuk, és jól elkeverjük. Először habverővel keverheti, majd spatulával keverheti. Ha van főzőgépe, a fenti műveletek mindegyike elvégezhető a főzőgépben, ami viszonylag kényelmesebb.

Adjuk hozzá a tejet, és keverjük tovább, amíg a tészta teljesen el nem keveredik.

Nagyméretű, minden egyben színes szilikon spatula

1,350 Ft
Nagyméretű, minden egyben színes szilikon spatula A minőségi szilikon spatula minden konyha elengedhetetlen kelléke. Egyrészes szilikon anyagból készült, a fogantyú pedig egybeépített, texturáltabb és jó magas hőmérséklet-állósággal rendelkezik. A spatulákat különféle célokra használják, például süteménytészta keverésére, vajkrém kenésére és egyéb konyhai célokra. Erősen ajánlott, kötelező konyha. Kefefej: szilikon Fogantyú: szilikon méret lásd a képen Kézi mérés, enyhe hibák előfordulhatnak mosogatógépben mosható A termék színe változhat, színválasztékot nem kínálunk, véletlenszerűen szállítjuk.

100pcs Disposable Piping Pastry Bag

1,125 Ft
Az eldobható vajkrémes pipazsákok nélkülözhetetlen eszközök a professzionális és otthoni sütéshez, és aki szeret kreatívkodni a pékárukkal, az imádni fogja ezeket a cukrászzacskókat. És nem kell tisztítani, ami megoldja a tisztítás nehézségét. Nagyon ajánlom, hogy legyen. A csomag tartalma: 100 db eldobható csőzsák (a hegyeket és a csatlakozókat nem tartalmazza) Felhasználás: Kiválóan alkalmas csokoládéhoz, sajthoz, vajhoz, királyi cukormázhoz, zseléhez, fagylalthoz és tejszínes cukormázhoz tortadíszítéshez, macaronokhoz, sütemények díszítéséhez, süteményekhez és süteményekhez. A méreteket lásd a képeken. Átlátszó vagy nyomtatott csőzsákok, sajnálom, hogy nem tudok választani, véletlenszerűen szállítjuk.

 

 

Miután a lisztet egyenletesen elkevertük, beletehetjük a formába, és használható egy 450 g-os pirítós forma. (Mivel a formám alatt kis lyukak vannak, az aljára egy réteg sütőpapírt tettem). A sütéshez használhat lyuk nélküli tapadásmentes formákat.

A torta tésztájának formába öntése után néhányszor rázza meg, hogy a torta tészta egyenletesen oszlik el a formában, majd egy spatulával simítsa el a felületet.

Végül a torta középső vonala mentén nyomjunk egy rúdnyi vajat, mert a vaj helyzete korán megreped, és a nedvesség gyorsan felszabadul, így a sütemény nem zsugorodik, elkerülve az összeesés, zsugorodás problémáját.

Most már betehetjük a sütőbe sütni. A sütőt előre kell előmelegíteni 170 fokra, és 1 órát sütni.

Miután kivettük a sütőből, tegyük rácsra és hagyjuk hűlni egy kicsit, majd a forma kiengedhető, ha közvetlenül megérinthetjük a forma hőmérsékletét.

Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, csomagoljuk műanyag fóliába, tegyük egy éjszakára a hűtőbe, és másnap fogyasztjuk.

Mivel ez a sütemény egy magas vajas túrós vajas sütemény, melegen enyhén zsíros, és másnapig hűtve nem lesz gond.

Az egész művelet nagyon egyszerű. Ez a magas fehérje- és kalciumtartalmú sütemény nagyon jó másnap reggelire, úgyhogy készítsük el velem ezt a süteményt!

Íme a tortakészítési videó, szívesen nézzük meg!

Vélemény, hozzászólás?