Az összetevők a következők:
Krémsajt: 150 g
Vaj: 250 g
Cukor: 170 g
Tojás: 4db
Liszt: 230 g
Tej: 40g
Sütőpor: 4g
Só: 1g
Lépések
Ha nem szeretsz képeket, szövegeket olvasni, akkor ugorj a cikk végére és nézd meg a készítő videót!
Először lágyítsa meg a vajat előre, amíg a vajat könnyen le lehet nyomni. Ezután elektromos habverővel verjük fel a vajat, hogy habos legyen.
Adjunk hozzá sót és cukrot. A porcukor kifröccsenésének elkerülése érdekében habverővel kissé elkeverheti, majd nagy sebességgel verheti.
Adjuk hozzá a krémsajtot, és habverővel alaposan keverjük össze.
Ezután részletekben adjuk hozzá a tojásokat, minden alkalommal a tojás hozzáadása után habverővel keverjük össze, végül jól keverjük össze, hogy összeolvadjon.


A lisztet és a sütőport a tálba szitáljuk, és jól elkeverjük. Először habverővel keverheti, majd spatulával keverheti. Ha van főzőgépe, a fenti műveletek mindegyike elvégezhető a főzőgépben, ami viszonylag kényelmesebb.
Adjuk hozzá a tejet, és keverjük tovább, amíg a tészta teljesen el nem keveredik.
Arany tapadásmentes hullámos pirítós forma fedéllel
Nagyméretű, minden egyben színes szilikon spatula
100pcs Disposable Piping Pastry Bag


Miután a lisztet egyenletesen elkevertük, beletehetjük a formába, és használható egy 450 g-os pirítós forma. (Mivel a formám alatt kis lyukak vannak, az aljára egy réteg sütőpapírt tettem). A sütéshez használhat lyuk nélküli tapadásmentes formákat.
A torta tésztájának formába öntése után néhányszor rázza meg, hogy a torta tészta egyenletesen oszlik el a formában, majd egy spatulával simítsa el a felületet.
Végül a torta középső vonala mentén nyomjunk egy rúdnyi vajat, mert a vaj helyzete korán megreped, és a nedvesség gyorsan felszabadul, így a sütemény nem zsugorodik, elkerülve az összeesés, zsugorodás problémáját.
Most már betehetjük a sütőbe sütni. A sütőt előre kell előmelegíteni 170 fokra, és 1 órát sütni.
Miután kivettük a sütőből, tegyük rácsra és hagyjuk hűlni egy kicsit, majd a forma kiengedhető, ha közvetlenül megérinthetjük a forma hőmérsékletét.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, csomagoljuk műanyag fóliába, tegyük egy éjszakára a hűtőbe, és másnap fogyasztjuk.
Mivel ez a sütemény egy magas vajas túrós vajas sütemény, melegen enyhén zsíros, és másnapig hűtve nem lesz gond.
Az egész művelet nagyon egyszerű. Ez a magas fehérje- és kalciumtartalmú sütemény nagyon jó másnap reggelire, úgyhogy készítsük el velem ezt a süteményt!